OLOGIJA-NAUKA0KRIMINAUTETUIUCINITELJIMAKRIVICNIHDJELA. ojaproucovouclniteliekrivicnlhdjela. kriminologija skripta free PDF ePub Mobi. Download kriminologija skripta free PDF, ePub, Mobi. Books kriminologija skripta free PDF, ePub, Mobi. Page 1. Bjanka Maravic studies Art & Design, Comics and Graphic Novels, and Creative Media.

Author: Mazulkree Shakazuru
Country: Niger
Language: English (Spanish)
Genre: Politics
Published (Last): 13 May 2016
Pages: 466
PDF File Size: 19.93 Mb
ePub File Size: 14.60 Mb
ISBN: 266-7-20772-757-6
Downloads: 38788
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Zulukinos

Neomarksisticki pristupi socijalnu devijantnost, kao drustvenu posebnost, posmatraju kao nesto sto je od opsteg znacaja. Danas su atraktivne posrednicke i brokerske prevare – Berzanske prevare — najcesci nacini su zloupotrebe preko e-mail adrese, on-line oglasnih tabli, preko web sajtova chat room U prvu grupu spadaju: Cesto se koriste drzavni fondovi obavestajnih sluzbi, sredstava politickih organizacija kao i samofinansiranje iz klasicnih kriminalnih akata nelegalna trgovina narkotika, oruzja, trgovina belog roblja Penoloska definicija pod recidivizmom smatra da pravosnazno osudjeno lice ponovo izdrzava kaznu u kazneno-popravnoj ili nekoj drugoj ustanovi za izvrsenje krivicnih sankcija.

Povezanost sa vlascu – vezuje se za delovanje organizovanih grupa, kriminalnih organizacija i drugih oblika udruzivanja, kolektivnog vrsenja kr. Drzavne granice postaju najporoznije za delovanje kriminalnih organizacija kako u okviru EU tako i van nje. Najpotpuniju tipologiju ubica daju klinicka istrazivanja a to su: Ekoloska destrukcija uslovljana je ekoloskom svescu, kao delom opste drustvene svesti i kulture. Ova pojava je takodje poznata pod skritpa poslovna piraterija.

Najraprostanjeniji su sktipta roditelja nad decom i nasilje u braku. Problemi leze u shvatanju da je kompjuterski delikt savrsen zlocin, tj.

Kriminologija i socijalna patologija | Open Library

PARKER — kompjuterski kriminalitete odredjuje kao zloupotrebu kompjutera u smislu svakog dogadjaja koji je u vezi sa upotrebom kompjuterske tehnologije u keiminologija zrtva trpi ili bi mogla da trpi gubitak, a ucinilac deluje u nameri da sebi pribavi korist. Incest podrazumeva polono zadovoljstvo sa bliskim krvnim srodnikom, zabrana rodoskrvnog braka. Motivacione reakciju su skrlpta kako unutrasnjim tako i socijalnim ciniocima. Ponositost egocentrika je uvek usmerena na nepostovanje drugih.

  GLYA HOZZA PDF

Iz aspekta kriminologije znacajna je forenzicka psihijatrija koja se bavi istrazivanjem ponasanja osoba sa mentalnim poremecajima. Novac se transformise kroz liberalne bankarske sisteme koji nisu pod neposrednom kontrolom drzavnih organa. Socijalna patologija i kriminologija: Opstim faktorima uzrocnosti privrednog kriminaliteta smatraju se cinioci aktuelnih — ekonomskih, socijalnih i sirih drustvenih uslova globalnih kretanja.

Ogledaju se u raznim oblicima trauma apatija, depresijaosecanje straha, poremecaji sna i ishrane, frigidnost, nedevoljno osecanje samopostovanja, sklonost pojavama socijalne patologije samoubistvo, alkoholizam i narkomanija. Medjunarodni terorizam se moze razvrstati na: Write a review Skripts this item: Feri, Hurvit, Pinatel i dr. Pojam nenormalnosti cinila bi negativna definicija.

Kriminologija i socijalna patologija – Zvonimir Šeparović – Google Books

Centralno jezgro obuhvata crte licnosti. Kompjuterski kriminalitet, kao vrsta delikvencije i tipologija kriminalnih pojava, nastala u vezi sa zloupotrebom kompjuterske tehnike i tehnologije. The E-mail Address es field is required. Cesto se opasne materije uranijum i plutonijum uvoze uslovljavanjem stranog kupca da time moze nabavite deficitarnu robu oruzje.

TORDIKOV zakon — navika se formira sa motivom i interesom za cinjenje dela KATLE – kriminalna sklonost ponasanja proizilazi iz psihopatoloskih poremecaja, koje imaju odredjeni karakteri licnosti sa niskim ktiminologija otpornosti za spoljne uticaje.

Inteligencija se meri tzv. Uzrocnici takodje mogu da budu i alkoholizam i psihopatije. Manifestuju se simptomima izoblicenih predstava o stvarnosti ktiminologija vidu deluzija i halucinacija, potpune ili ogranicene mogucnosti kontakta licnosti sa realnoscu.

  HONEYWELL 5894PI PDF

Postoje monomanije manija ubistvakleptomanija manija kradje i piromanije manija podmetanja pozara. Kompjuter kao sredsvo je pogodan za vrsenje najslozenijih kr.

KRIMINOLOGIJA – SKRIPTA

Nasilje eskalira, sto duze traje, kriminologiha se cesce ponavlja i surovije je. Ilegalnu trgovini doprinose faktori nedostatka medjunarodne saradnje i spremnosti za skripra suprostavljanje korupciji u proslosti, neprikosnovenost i nedostupnost u tajnama u bankarskim sistemima, kkriminologija ogromnih novcanih i dr.

U spoljne faktore uzrocnosti kriminaliteta prirodne i socijalne ubrajaju se: Medjutim moralna izopacenost, u sadejstvu sa drugim uzrocima, uslovljava razne oblike devijantnog pa i delikventnog ponasanja. Konvencija UNESCO-a o zabranjivanju i sprecavanju ilegalnog uvoza, izvozaprodaje kulturnih dobara Konvencija o ukradenim i ilegalno izvezenim kulturnim dobrima Postoje trzista falcifikovanih umetnickih dela.

Odredjeno ponasanje u drustvu ciju osnovu cine ideoloske dimenzije odnosa sankcionisana su kao kr. Prema drugima razlozi su u krizi treceg doba. Stalno je pod strepnjom, sumnjicava je i narcisoidna, tesko se prilagodjava. Fobije su vrste patoloskog straha pri koje osobe gube samokontrolu.

Strah ili zastrasenost kod ovih osoba izaziva osecanje slripta suocavanja sa zivotnim problemima. Rade u grupama od 3 do 5 clanova. Psihoanaliticari daju primat uzrocnosti u ranom psihoseksualnom razvoju.

Ona odredjuje stanje anomije i stabilnosti. Sam napad je iznenadan, pracen gubitkom svesti. Tarde je opisao tri zakona imitacije: